torstai 6. tammikuuta 2011

Haudutuspata eli slow cooker eli crock pot

Haudutuspata on ollut nyt puolisentoista vuotta käytössä ja ollut kelpo peli keittiössämme. Siinä on kaksi 'lämpötilaa' sekä lämpimänäpitotoiminto kahdeksi tunniksi. Hellekesänä ja kaukolämpötalossa asuessa on etu ettei koko koti kuumene hellasta.
Ruoka muhii mukavaksi ilman pohjaanpalamista, erityisesti lihat mureutuvat pehmeiksi ja maitopuurot onnistuvat. Erityisen hyvin pata sopii ruokiin jotka vaativat valmistuakseen pitkän ajan uunissa, sähköä säästyy eikä ruoka kovin helposti kuivu pilalle.
Olen tehnyt padassa mm. riisipuuroa, karjalanpaistia, kanankoipia, Puuppolan aitoa kaurapuuroa, linssimuhennosta, hernekeittoa, tattaripuuroa, omenasosetta, intialaisia kasvisruokia, lihakeittoa, liha-perunasuikalelaatikkoa, uuniomenoita ja mitä vielä?
Lisää reseptejä löytyy netistä vaikka kuinka paljon. Postaan reseptejä ajan ja kysynnän mukaan.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi. Tuleeko padasta voimakas ruuan haju? Meinaan että haiseeko koko asunto sitten 8 tuntia lihapadalle kun sillä kokkaa? Muutoin kuulostaa loisto vehkeeltä. Voisin ehkä hankkia.

Pinkkihelmi kirjoitti...

Itseasiassa en uskalla oikein mitään ruokaa noin kauan hauduttaa, maksimissaan 3-4 tuntia menee ruoassa korkeammassa lämpötilassa. Tokihan ruoka tuoksuu, mutta se kuuluu asiaan : )

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Reseptejä ja patoja löytyy nykyisin myös osoitteesta:
haudutuspata.fi

Pinkkihelmi kirjoitti...

Kiitos vinkistä!

Anonyymi kirjoitti...

Haudutuspadalle voi tilata myös ruokareseptivihkon osoitteesta
www.haudutuspata.suntuubi.com

Pinkkihelmi kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Nyt ei tunnu olevan tarvetta itselleni, mutta pidän mielessä kun kaverit innostuvat.

Lakitu kirjoitti...

Hei,
Miten olet onnistunut tekemään maitopuurot haudutuskattilassa, vai lisäätkö maidon vasta aivan lopuksi? Normaalistihan maitoa ei suositella haudutettavaksi haudutuspadassa, koska se juoksettuu...

Pinkkihelmi kirjoitti...

Hei! Riisipuuroa on tehty ihan tavalliseen tapaan :)