SimpleMom:in toisessa osassa käsitellään ateriasuunnittelua ja toteutusta.
Suosikkimetodini on lukea loppuviikosta erään kauppaketjun mainos, katsoa parhaat lihatarjoukset ja suunnitella seuraavan viikon päivälliset. Jääkaapin ovessa on lappu, jossa on lueteltu suunnitellut laadut. Kun ruoka on tehty, vedän ruksin ruokalajin nimen eteen.
Usein jaan lihan kahteen erään, toisen käytän heti ja toisen pakastan kypsennettynä nimilapulla (ja päiväyksellä) varustettuna. Kun olen saanut lihan pakastimeen, merkitsen lihan ateriasuunnitelmaani. Mikäli jotain ruokalajia ei ole tehty tai merkkaamani lihaa ei ole käytetty, siirrän tiedot seuraavan viikon muistilistaani. Kun ostaa lihaa tai muuta vastaavaa pilaantuvaa, kannattaa ottaa ylös vanhenemispäivämäärä ja merkata sekin muistilapppuun. Näin ei tarvitse joka päivä käydä läpi jääkaapin sisältöä ja pohtia että mitähän sitä syötäisiin. Pilaantuvat eivät myöskään pääse salaa menemään vanhaksi.
Postaa oma metodisi ateriasuunnitteluun blogiisi ja linkitä Pinkkihelmeen tai jätä kommentti tähän postaukseen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti